Prijzen / Openingstijden
Openingstijden
Op de Speelboerderij kunnen de kinderen het hele jaar terecht van maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot 18.00 uur.
Wij vinden rust op de groep erg belangrijk voor de kinderen. U kunt uw kind brengen tussen 7:30-9:00 uur en ophalen tussen 15:30-18:00 uur
Op kerstavond sluiten wij om 17.00 uur.
Op de erkende feestdagen, en de week tussen kerst en Oud & Nieuw is De Speelboerderij gesloten.
Tarieven (2024)
- Het uurtarief per 1 januari 2024 is 10,10 per uur.
- Het is alleen mogelijk om hele dagen op de Speelboerderij te komen. Minimale afname is een hele dag.
- Maandtarief voor 1 dag per week dagopvang 450,76 euro. De betalingen worden achteraf gefactureerd.
- De werkelijke kosten worden bepaald door het uurtarief maal het aantal uren per week. Dit wordt omgerekend in een gemiddeld maandtarief op basis van 51 weken.
- (10,5 uren per week x 10,10 x 51weken* / 12maanden *) ( week 52 gesloten).
- Onze tarieven zijn vrijgesteld van BTW
- De Speelboerderij heeft een ongevallenverzekering afgesloten. Ouders moeten voor hun kind een ziektenkostenverzekering en een WA verzekering hebben afgesloten.
- De Speelboerderij is niet aansprakelijk voor vermissing, beschadiging of diefstal van eigendommen.
- Er is een opzegtermijn van één maand.
- Wij rekenen géén inschrijfkosten.
Per 1 januari 2005 regelt de Wet Kinderopvang de financiering van kinderopvang. U sluit zelf een overeenkomst af met het kinderdagverblijf en ontvangt een factuur voor de werkeljike kosten.
De rijksoverheid draagt bij in de kosten voor kinderopvang. De belastingdienst voert de regeling uit en stort de vaste toeslag en de inkomensafhankelijke toeslag als een bedrag in maandelijkse termijnen op uw rekening. De prijs die u voor kinderopvang betaalt, bepaalt de hoogte van de tegemoetkoming. De prijs wordt uitgedrukt in een uurtarief. Dit is een rekeneenheid. Zie voor meer informatie: www.toeslagen.nl of www.kostenkinderopvang.nl.
Toeslag berekenen
Als u wilt weten hoeveel kinderopvangtoeslag u kunt krijgen, maak dan een proefberekening op
Voeding
Voedingsbeleid, in ‘t kort
Tijdens eten en drinken is er aandacht voor de vier opvoedingsdoelen. Kinderen leren vaardigheden om zelfstandig te eten en te drinken. Kinderen leren kiezen, leren zelf aan te geven en te zeggen wat ze willen. Kinderen leren op een verantwoorde manier omgaan met voeding, leren wat wel en niet kan in eetsituaties en er is tijd voor gesprekjes aan tafel. Pedagogisch medewerkers ondersteunen de kinderen in deze ontwikkelingen op een positieve en creatieve wijze. Een gezonde leefstijl vinden wij belangrijk binnen ons agrarisch kinderdagverblijf hiervoor is er een voedingsbeleid opgesteld.
We vinden het belangrijk dat elke baby zijn eigen flesvoeding dient te houden, daarom vinden wij het fijn als de flesvoeding en/of borstvoeding zelf door de ouders meegenomen kan worden. Ook voor de fles dient u zelf te zorgen. De Speelboerderij zorgt voor alle voeding en verzorgingsmiddelen voor uw kind. Vers fruit, brood, hartig en zoet, soepstengels ,ontbijtkoek, biscuit, crackers, melk en sap. Speciale en afwijkende voeding mag u zelf meebrengen.
Daarnaast zorgen wij ook voor de luiers. En bij zonnig en warm weer zorgen wij voor de zonnebrand.
Kleding
Er zijn laarsjes, overalls en regenbroeken op het Kinderdagverblijf aanwezig. Omdat we heel veel buiten zijn is ons advies om uw kind kleding aan te geven wat vies mag worden. Ook vinden wij het fijn als u reserve kleding meebrengt voor als er iets mis gaat.